Mijnreizentips

Alles over reizen!

Waar vind je een Finca te huur

2 min gelezen

Een avontuur met een staartje
Mensen die het avontuur zoeken vind je overal; slechts weinigen hebben een Finca te huur in Spanje. Een Finca is een vakantiehuis wat op een authentieke locatie gevestigd is. Het is een vakantiehuis wat van oorsprong een landgoed was wat in handen van bed and breakfast eigenaren is gekomen. Wat je krijgt is een vakantie zoals je die ziet op televisie; gastheren die kamers verhuren aan toeristen die meer willen in een vakantie. Er wordt bij dit avontuur ingespeeld op de terugkerende hang naar authenticiteit bij vakantiegangers.

Het hotel heeft zijn langste tijd gehad
Wie goed zoekt naar een vakantieverblijf komt namelijk al snel achter dat de toeristenstranden hun langste tijd hebben gehad. Het massatoerisme waar Spanje zo bekend om is geworden heeft ervoor gezorgd dat er roofbouw is gepleegd op het landschap. De bevolking is tot de conclusie gekomen dat toerisme dan wel een aardige bron van inkomsten mag zijn; het is een vloek voor het landschap. De prachtige natuur waar Spanje zo bekend om is en waar zo velen van houden is nagenoeg onbekend. De stranden lijken het enige te zijn wat men ziet tijdens een verblijf in Spanje. Tijd voor een vakantie waarbij je letterlijk baadt in luxe.

Baden in luxe onder de Spaanse zon
Een vakantiehuis met een privé zwembad lijkt iets te zijn wat niet voor velen is weggelegd. Je ziet het vooral in reportages in televisie programma’s, maar het lijkt onbereikbaar voor de normale sterveling. Wie letterlijk wil baden in luxe doet er dan ook goed aan om zich te oriënteren op een vakantie in een finca. Je krijgt een vakantie verblijf met privé zwembad waarbij de oorspronkelijke glorie van het gebouw in ere is hersteld. Je leeft als een landheer of landvrouw en daarbij ben je van alle gemakken voorzien. Wie een dergelijk vakantieoord zoekt moet absoluut in Marnes zijn. Je vindt er dromerige dorpjes en een charmante gastvrijheid. Eten van wat de lokale bevolking biedt en leven onder de zon; het is een droom die werkelijkheid kan worden.