Mijnreizentips

Alles over reizen!

Milieusticker Frankrijk aanvragen

2 min gelezen
milieusticker Frankrijk aanvragen

Milieubewust reizen wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is het milieusticker Frankrijk aanvragen een essentiële stap om in gedachten te houden. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het aanvragen van een milieusticker voor Frankrijk.

milieusticker Frankrijk aanvragen

Waarom een milieusticker nodig is

Een milieusticker, ook wel bekend als een Crit’Air-vignet, is een kleurrijke sticker die aangeeft hoe milieuvriendelijk je voertuig is. Het doel van deze sticker is om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren door auto’s met een hoge uitstoot te beperken. In steeds meer Franse steden is het verplicht om zo’n sticker te hebben, anders riskeer je boetes. Verschillende Franse steden hebben milieuzones ingevoerd waarin alleen voertuigen met de juiste milieusticker mogen rijden. Deze zones zijn vaak te vinden in grote stedelijke gebieden en populaire toeristische bestemmingen zoals Parijs, Lyon, en Marseille. Zorg ervoor dat je de juiste milieusticker hebt om deze gebieden te betreden.

Hoe je een milieusticker aanvraagt

Het aanvragen van een milieusticker voor Frankrijk is eenvoudig en kan online worden gedaan. Ga naar de officiële website voor het aanvragen van Crit’Air-vignetten en volg de instructies. Je hebt je kentekenbewijs en voertuiggegevens nodig, evenals een geldige betalingsmethode. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvang je de milieusticker per post op je opgegeven adres. Er zijn zes verschillende Crit’Air-vignetten beschikbaar, variërend van groen (zeer milieuvriendelijk) tot grijs (zeer vervuilend). Het toegestane type vignet kan variëren afhankelijk van de stad en de huidige luchtkwaliteitssituatie. Zorg ervoor dat je het juiste vignet hebt om boetes te voorkomen. Het niet hebben van de juiste milieusticker in een milieuzone kan leiden tot boetes, die kunnen oplopen tot aanzienlijke bedragen. Franse autoriteiten voeren regelmatig controles uit om te controleren of voertuigen voldoen aan de milieustickerregels. Zorg ervoor dat je je milieusticker altijd duidelijk zichtbaar op je voertuig plaatst.