Mijnreizentips

Alles over reizen!

Op zoek naar een verrassende Europese stedentrip? Lees hier onze tips!

2 min gelezen
mooiste steden europa

Europa is een continent dat enorm rijk is aan schitterende grote en kleine steden. Grote kans dat je een aanzienlijk deel van deze steden inmiddels al gezien hebt. Steden als Londen, Parijs, Rome en Barcelona zijn in Europa natuurlijk echte klassiekers. Er zijn echter nog veel meer steden die tot de mooiste steden van Europa behoren. Als je wat dit betreft zit te wachten op een stad met net iets minder bekendheid, lees dan zeker verder om te weten welke tips we voor je in petto hebben.

mooiste steden europa

Stockholm

Stockholm is de hoofdstad van Zweden en vergeleken met de hierboven genoemde steden een stad die niet bizar veel toeristen trekt. Op zich is dit opvallend als je je beseft wat Stockholm allemaal te bieden heeft. Alleen al het feit dat deze stad is gebouwd op talrijke eilanden maakt het een erg bijzonder geheel. Het stadsgedeelte dat je zeker niet mag missen als je in Stockholm bent is Gamla Stan. Dit zou je kunnen zien als het absolute centrum van de stad.

Dublin

Dublin is als hoofdstad van Ierland vooral bekend als bestemming waar je jezelf tegoed kunt doen aan het bezoeken van die typische Ierse pubs die uiteindelijk over de hele wereld bekend zijn geworden. Echter zou je Dublin tekort doen als je zou melden dat dit het enige is dat deze stad biedt. In het centrum kun je namelijk bijvoorbeeld wandelingen maken die je leiden langs karaktervolle panden van honderden jaren oud. 

Kopenhagen

Tenslotte willen we de Deense hoofdstad Kopenhagen hier nog even onder de aandacht brengen. Dit is een stad die in feite is opgebouwd uit diverse stijlvolle wijken die elk hun eigen karakter hebben. Verder is het een mooie mix tussen historische en moderne bouwwerken. Zeker het kleurrijke havengebied is de moeite van een bezoekje waard.