Mijnreizentips

Alles over reizen!

Op vakantie naar Peru

1 min gelezen

Ondertussen hebben wij al veel landen gezien, maar op vakantie Peru blijft nog bovenaan onze lijst staan. Dit lijkt ons echt een top locatie om een aantal weken door te mogen brengen. Via het reisbureau ToPeru hebben wij deze reis geboekt. Maar eerst hebben wij ons een beetje in de cultuur van dit land verdiept. Zo weten wij nu dat hier twee belangrijke seizoenen zijn, het droge en het natte. Deze seizoenen verschillen per regio. Het natte seizoen valt van december t/m april en het droge seizoen van mei t/m september. Dus je kan wel raden in welke periode wij onze reis willen gaan boeken.  

Onze reis is geboekt

Wij gaan op vakantie naar Peru en dat hebben wij vanmiddag definitief vast gelegd. Bij het reisbureau hebben wij deze reis geboekt, maar voordat het zover is moeten wij eerst diverse vaccinaties halen, zoals; DTP (difterie, tetanus en polio), Hepatitis A (geelzucht), buiktyfus (bij een verblijf langer dan 3 maanden) en malaria (profylaxe, sommige gebieden).

Ondertussen hebben wij alles geregeld voordat wij eindelijk op reis kunnen. Zo hebben wij de vaccinaties allemaal gehad en hebben wij geld gewisseld om daar weer uit te kunnen geven. Eindelijk is het zover en kan onze vakantie beginnen.