Mijnreizentips

Alles over reizen!

Op vakantie naar de Caraïben

2 min gelezen

Wie Caraïben zegt, bedoeld: zon, zee en strand. Genieten van heerlijke drankjes op de witte zandstranden en ervaar de rust van de ABC eilanden. Een vakantie naar de Nederlandse antillen boek je eenvoudig en snel online. Ook losse vliegtickets en hotelovernachtingen. In deze blog laten we je kort kennismaken met de ABC eilanden en kun je misschien snel een keuze maken naar welke caribisch gebied jij op vakantie wilt. 

Aruba

Aruba staat bekend om zijn prachtige witte stranden. Niet alleen zonaanbidders maar ook natuurliefhebbers en duikers kunnen genieten van de prachtige stranden van Aruba. En even geen zin in het strand, Aruba heeft een overvloed aan historische bezienswaardigheden. Shoppen in Oranjestad, duiken, snorkelen, surfen, casino’s, dancings, shows, bars… Met zoveel populaire activiteiten, is het moeilijk om een saaie dag op Aruba te hebben. Don’t Worry, Be Happy. De slogan is niet voor niets “One Happy Island”. Reis naar Aruba voor: parelwitte stranden, Oranjestad, comfortabele hotels, prachtige natuur, diverse watersporten, prachtige koraalriffen, vlinderboerderij van Aruba, het carnaval van Aruba.

Bonaire

De wateren rondom Bonaire is Nationaal Park en herbergt een aantal van de meest exotische vissoorten in het hele Caribische gebied en maken van Bonaire een waar duikersparadijs. Met circa 200 soorten vogels met als bekendste de roze flamingo is Bonaire ook een vogelspotter paradijs. Wil je meer van Bonaire zien dan vogels, vissen en koraalriffen, de hoofdstad Kralendijk biedt vele gezellige barretjes en restaurantjes. Ook zijn er een aantal disco’s op Bonaire voor degenen die de hele nacht willen dansen. Bonaire is een veilig, rustig eiland dat wordt bewoond door warme en gastvrije mensen. Reis naar Bonaire voor duiken, snorkelen, schildpadden, vogels, klein Bonaire, het mangrovebos Lac Bay, de grotten van Boca Onima, Bonaire National Marine Park, Washington Slagbaai Nationaal Park, Pekelmeer, strand, rust, natuur. 

Curaçao

Bon Bini! Welkom op Curaçao, een schat aan verrassingen! Wat maakt Curaçao zo bijzonder? Mooie stranden, spectaculair duiken, adem- benemende architectuur, intrigerende muziek, kunst en gastronomie. Curaçao heeft een levendige rijke cultuur, geschiedenis en gastvrijheid. Het erfgoed is zowel Europees als Afrikaans met meer dan 50 nationaliteiten. Op Curaçao wordt Nederlands, Spaans en Engels gesproken evenals de lokale taal, het Papiaments, een kleurrijk Creools dialect. Reis naar Curaçao voor: zon, zee, strand, scubaduiken, Willemstad, tropische planten, wonderlijk koraal, mooie hotels.