Mijnreizentips

Alles over reizen!

Ik ga op reis en ik neem mee…

2 min gelezen

We kennen allemaal wel het spelletje: Ik ga op reis en ik neem mee. Je zit met een groep vrienden in een cirkel. Om beurten zeg je wat je mee wilt nemen op reis en telkens wordt herhaald wat de anderen mee willen nemen. Vergeet iemand te zeggen wat één van de voorgaande personen meeneemt, dan is die persoon af. Net zolang tot er 1 overblijft: de winnaar. Let’s play!

Ik ga op reis met een shortlease

Als je op reis gaat, is het fijn om een goede auto tot je beschikking te hebben. Als je op reis gaat, wil je vrijheid ervaren. Wat is er dan beter dan een lease auto regelen voor je reis. Nadat je terugkomt van de reis, heb je de mogelijkheid om het leasecontact van de shortlease auto te beëindigen. 

Ik ga op reis en kom terug met bagage

Als je op reis gaat, wil je iets bereiken met je reis. Dit kan zijn: jezelf leren kennen, anderen leren kennen, met je liefde een mooie tijd beleven of andere culturen leren kennen. Wat het ook is, je wilt je gezichtsveld verbreden. Reizen is méér dan jezelf fysiek verplaatsen. Het is jezelf en de wereld in perspectief zien. Waar sta jij in de wereld en welke positieve energie wil je overbrengen op anderen. Door reizen leer je jezelf kennen omdat je uit je natuurlijke habitat gerukt wordt. Niet voor niets zeggen mensen weleens dat ‘Jantje’ na een lange reis erg gegroeid is als persoon. Als je op reis gaat, neem je bagage mee, maar neem je ook weer veel bagage mee terug. Je verrijkt jezelf als persoon.

Ik ga op reis en blijf daar

Hoe vaak komt het wel niet voor dat je hoort dat ‘Jantje’ een reis van een half jaar gaat maken en belooft daarna terug te komen? Best vaak, toch? En hoe vaak hoor je wel niet, dat diegene daar is blijven plakken en een leventje heeft opgebouwd? Ook best vaak, ja. Hoe kan het toch dat mensen hun vorige leven achter zich laten en zo ergens anders kunnen settelen? De mens heeft zich altijd al aan kunnen passen. Vroeger waren er natuurlijk veel volksverhuizingen. Vaak niet zonder slag of stoot. De mensen deden het toen niet voor hun plezier, maar voor een kans op een beter leven. Nu is dat vaak anders, mensen verhuizen steeds meer voor hun plezier naar een ander land of continent.