Mijnreizentips

Alles over reizen!

Een hotel met sfeer

2 min gelezen

Vakantietijden zitten er weer aan te komen, dus veel mensen hebben al een plek geboekt of zijn nog druk opzoek naar een plek om eventueel naartoe te gaan. Reizen buiten Nederland kan nog steeds best lastig of riskant zijn, dus veel mensen zoeken het toch wat dichter bij huis. Heb jij zelf nog geen plek gevonden en ben je opzoek naar inspiratie? Hier heb je misschien wat aan en wie weet heb jij straks een heerlijke plek om tot rust te komen.

Het eiland leven

Het is soms gemakkelijk om te kiezen voor een hotel in een grote stad die eventueel bekend bij je ligt. Toch kun je het ook eens een andere kant opzoeken door de kant van de Waddeneilanden op te gaan. Deze tekst is dan vooral gericht op Ameland. Een erg geliefd Ameland hotel is Hotel Nobel. Er zijn vast nog veel meer andere plekjes op Ameland die je kunt checken om te overnachten, maar voor nu wordt er gefocust op dit prachtige hotel.

Meer over het hotel

Het Nobel Hotel in Ameland is een familiebedrijf en kent veel gastvrijheid. Het is een designhotel en een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen op Ameland. Het hotel heeft een goede ligging om genoeg van Ameland te kunnen verkennen. Op de plek is namelijk genoeg keuze over wat je kunt gaan doen. Het hotel kent zo’n 19 kamers, een café en een restaurant. Je hoeft voor voorziening van eten en drinken niet altijd buiten de deur opzoek, maar je kunt ook genieten in het hotel. Ook beschikt het hotel over een gezellige kamer met een haard waar je plaats kunt nemen om een kopje koffie te drinken en helemaal tot rust te komen. Je kunt in het hotel terecht voor een heerlijke lunch of diner en rond een uur of vijf is het tijd voor een borreltje in het café. 

De specialiteit

Hotel Nobel heeft een specialiteit, namelijk nobeltje Ameland. Nobeltje is een zoete, krachtige likeur. Heerlijk dus om in de mooie kamer met de haard van te genieten of tijdens de borreltijd in het hotel. Nobel is de familienaam van de eigenaren van het restaurant, vandaar ook de naam ‘Nobel Hotel’. Al generaties lang wonen zij op Ameland, dus hoe mooi is dat al als begin van het verhaal? Nobeltje is ontstaan op een koude winternacht, omdat van de kou verkleumde gasten te voorzien van een drankje die ze opwarmt. Wat er in het drankje zit is een geheim, dus daarover kan niks worden vrijgegeven. Ben je benieuwd? Dan zit er maar een ding op, ga zelf langs om het te proberen en wie weet wordt jij ook wel betoverd door de mooie familieverhalen van het Nobel Hotel op Ameland. 

Meer verhalen

Efteling restaurant 1 min gelezen
2 min gelezen