Mijnreizentips

Alles over reizen!

Een aluminium sloep

1 min gelezen

Vroeger dacht ik bij het horen van het woord sloep altijd aan een transportboot. Niet per definitie aan een boot die geschikt was voor pleziertochtjes. Als kleine jongen had ik altijd al een fascinatie gehad voor sloepboten. Ik groeide op langs de Zaanse Hemkade en kon dan urenlang staan staren naar de passerende boten. Op een dag als ik groot was, zei ik dan tegen mezelf, zou ik ook zo’n boot kopen. Maar ja, in tegenstelling tot mijn vader werd ik geen professioneel schipper maar begon ik een eigen bedrijf. Dus ik getroostte me met de gedachte dat het er waarschijnlijk nooit van zou komen.

slider_img_1

Tenderline-G7-7

Timeline

Uitgekomen jongensdroom

Dankzij Tenderline ben ik nu toch eigenaar geworden van de boot waar ik destijds van droomde. Een schitterende aluminium sloep, die helemaal is toegesneden op recreatief gebruik. De perfecte boot voor mij. En wat het mooie is: hij heeft nog altijd het karakter van de oude sloepboten van vroeger. De traditionele houten gangen, maar ook de klinknagels. Het is geen standaard aluminium sloep van Tenderline, maar ik heb contact opgenomen via hun website en in overleg bleek er veel mogelijk. Ze waren vriendelijk en ontvankelijk voor mijn wensen, zelfs al ben ik niet altijd de makkelijkste klant. Speciaal voor mij bouwden ze een unieke sloepboot na. Oude stijl, maar met het ultieme comfort van vandaag. Daarmee kan ik wel zeggen dat een oude jongensdroom is uitgekomen!

Meer verhalen