Mijnreizentips

Alles over reizen!

Bootje varen in Amsterdam: hoe werkt dat?

2 min gelezen

Wil je graag de Amsterdamse grachten verkennen vanaf het water? Met je vriendengroep, familie of een club collega’s? Dan zul je willen weten hoe het huren van een boot werkt en welke mogelijkheden er zijn op dit gebied. Hieronder lees je meer daarover én wat het varen in Amsterdam zo leuk maakt.

Amsterdam vanaf het water

Veel bezoekers en toeristen in Amsterdam kiezen ervoor een boottochtje te maken in deze stad. Dat is niet zo gek, want Amsterdam is bij uitstek geschikt om te bewonderen vanaf de grachten. Niet alleen is dit een ontspannen manier om al het moois in deze stad te bekijken, het levert ook unieke uitzichten op. Een boot huren in Amsterdam is daarom zeker een goed idee als je deze stad met een vrienden, familie of collega’s op een bijzondere manier wilt verkennen.

Wat voor soort boottocht kies je?

Je zult merken dat er talloze mogelijkheden zijn voor bootverhuur in Amsterdam. Je kunt op een grote rondvaartboot stappen, maar misschien nog leuker is het huren van een eigen bootje. Op die manier kun je samen met jouw gezelschap zelf een route kiezen. Verhuurbedrijven zorgen daarbij voor een goede kaart van de grachten. Daarnaast kunnen ze je vaak leuke sightseeing tips meegeven. Nog een optie: volg een speurtocht op het water. Dat geeft je boottochtje nog weer een extra dimensie.

Kapitein mee of zelf varen?

Wil je in alle rust en volledig ontspannen kunnen genieten van een verzorgde boottocht? Dan kun je het beste kiezen voor een boottocht met kapitein. Op die manier hoef je zelf niet te varen en kun je eveneens genieten van een drankje aan boord, mocht je dat willen. Wel graag zelf varen? Dat kan ook. Op die manier kun je helemaal zelf een route bepalen. Zo kun je het tochtje vormgeven naar je eigen wensen en die van jouw medepassagiers aan boord.

Verzorgde catering of zelfservice

Er worden verschillende bootarrangementen in Amsterdam aangeboden met de mogelijkheid tot een inbegrepen catering. Dit hangt vaak samen met het type boottocht dat je kiest. Wil je een bootje huren en zelf varen? Dan mag je meestal eten en drinken mee aan boord nemen. Wel moet je logischerwijs als kapitein nuchter blijven. Breng naast de nodige versnaperingen ook zeker een jas of vest mee. Op het water kan het snel fris aanvoelen. Vaak vind je wel dekentjes aan boord. Je verhuurder kan je precies vertellen wat wel en niet in de boot aanwezig is.

Groene keuze

Lijkt het je heel leuk om een bootje te huren in Amsterdam, maar wil je dit wel op een milieubewuste manier doen? Dat kan steeds vaker. Kies voor eco-friendly bootje varen in Amsterdam door een elektrische boot te huren. Zo kun je op milieuverantwoorde wijze genieten van een tochtje op de Amsterdamse grachten.

Meer verhalen

1 min gelezen