Mijnreizentips

Alles over reizen!

De 10 mooiste stranden van Curaçao

4 min gelezen

Dit zijn de 10 mooiste stranden van Curaçao die je zeker gezien en beleefd moet hebben bij je verblijf op dit prachtige eiland! Curaçao is erg geliefd onder vele mensen vanwege het heerlijke tropische klimaat. Je kunt er van vele dingen genieten en met name van de prachtige stranden. Daarom geef ik je een top 10 van stranden waar je zeker naartoe moet gaan als je naar Curaçao gaat.

  1. Hook’s Hut:

Dit is een strand wat hoort bij het Floris Suite Hotel. Ben je geen gast van dit hotel dan zul je entree moeten betalen om toegang te krijgen tot het strand en de bijbehorende faciliteiten (gemiddeld betaal je €1,50 a €2,00 hiervoor). Het is een gezellig strand met een goed restaurant en een bar. Ook bevindt zich hier een duikschool waar je ook een uitrusting kunt huren. Het strand loopt ver door het water in en is daardoor ondiep en geschikt voor kinderen.

  1. Mambo Beach:

Dit is het populairste strand waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Hier worden optredens gehouden door bekende artiesten en DJ’s, denk aan Guus Meeuwis, Gerard Joling, Armin van Buuren enz. Buiten op het strand begint het nachtleven en is hartstikke gezellig. Het is wat luxer aangekleed met lounge gedeeltes en ligt naast Lions Dive Resort en Seaquarium. Lees hier meer over Mambo Beach.

  1. Playa Cas Abou:

Ook dit strand is tegen betaling. Het is erg populair bij duikers en snorkelaars vanwege het heldere water en de vele soorten vissen. Voor de kust ligt een vlot dat vastgelegd is waar je op kunt gaan om te zonnen of gewoonweg te genieten. Ook hier kun je een duik- of snorkel uitrusting huren en is er een kleine bar aanwezig.

  1. Playa Grote Knip:

Voor dit strand is de toegang gratis. Hier komt in het weekend en vakantie met name de lokale bevolking en wordt er ook wel eens een BBQ gehouden. Ook hier is een kleine eetgelegenheid, maar dit stelt niet veel voor. Mensen die ervaren zwemmers zijn kunnen naar het rif toe zwemmen, maar onderschat dit niet, want dit ligt ver van het strand. Je kunt wel goed snorkelen bij de rotsen en je zal daar dan ook vele mooie visjes zien.

  1. Playa Kleine Knip:

Voor dit strand geldt eigenlijk hetzelfde als bij grote knip, dit strand ligt ook vlakbij en zoals de naam al zegt is dit strand kleiner. Ook hier komt met name de lokale bevolking en is het erg druk in het weekend.

  1. Playa Kalki:

Dit strand heeft ook gratis toegang en ligt vlak onder Kura Hollanda. Het is een rustige plek gelegen op het westpunt. Het strand dankt zijn naam aan de kalksteen kliffen waar het mee omringd is. Het is een zeer mooie plek om te snorkelen en te duiken. Ook in het weekend kun je hier in alle rust genieten van al het moois.

  1. Playa Lagun:

Dit strand heeft eveneens gratis toegang en is erg populair bij de lokale bevolking. Er zijn verschillende faciliteiten aanwezig zoals een bar en een duikschool. Omdat het in een baai ligt is het water erg rustig en ondiep wat geschikt voor kinderen is.

  1. Playa Porto Marie:

Dit is een van de mooiste stranden en heeft het mooiste onderwaterwereld. Dit strand is wel tegen betaling, maar dat is het zeker waard. Er liggen mooie riffen voor de kust en er is een speciale snorkelroute aangelegd waar vele soorten vissen te zien zijn. Het heeft een leuke bar met een groot terras en is tevens de mogelijkheid om je duik- en snorkeluitrusting hier te huren.

  1. Boka Santa Cruz:

Dit is een gratis strand wat ook wel onder de lokale bevolking geliefd is. Ze komen hier dan ook in het weekend graag voor een BBQ of een gezellig feest op het strand. Er zijn weinig faciliteiten, maar je kunt hier wel op bezoek bij de bekende Captain Goodlife. Hij heeft een hut op het strand met een kleine bar. Op afspraak zal hij je veel vertellen over Curaçao en zal hij heerlijk voor je koken met zijn eigen gevangen vis. Ook beschikt hij over een watertaxi en kan hij je naar nog mooiere plekken brengen die zo niet bereikbaar zijn. Absoluut de moeite waard.

  1. Klein Curaçao:

Dit is geen strand aan de kust, maar een onbewoond eiland. Het eiland ligt ten oosten van Curaçao en alleen per boot te bereiken. Bijvoorbeeld met Mermaid kun je een dagtocht maken naar dit eiland, een vaartocht van ca 2 uur. Het eiland is 2 km lang en 800 m breed. Je kunt er snorkelen en genieten van de onderwaterwereld en misschien kom je wel zeeschildpadden tegen. Op het eiland staat een oude verlaten vuurtoren en een oud wrak schip. De faciliteiten zijn eigendom van de organisaties die deze tochten doen.