Mijnreizentips

Alles over reizen!

Weetjes over de technieken van snowboarden

2 min gelezen
snowboards

Snowboarden is een inmiddels hele bekende sport dat wordt uitgeoefend op sneeuw in de bergen met een snowboard. Je gaat met een daarvoor bestemde plank onder je voeten vastgebonden de berg met sneeuw af. Dit geeft natuurlijk een enorme kick. In 1964 droomde Sherman Poppens, een bekende surfer, ervan om van een berg met sneeuw af te surfen met zijn aangepaste surfboard. De plank was 1,20 meter lang en werd in 1965 zelfs in Amerika verkocht onder de naam Snurfer voor maar 15 dollar per stuk. Destijds was het snowboarden wat snurfen werd genoemd verboden op de pistes. Natuurlijk hield dit de Snurfers niet tegen en klommen ze over de hekken om alsnog te kunnen Snurfen.

Verschillende manieren van snowboarden

Snowboarden is niet alleen simpelweg van een berg af gaan met een board onder je voeten. Er zijn diverse manieren van snowboarden.Freestyle snowboarden kan vergeleken worden met skateboarden. Bij freestyle snowboarden gaat het om de tricks en trucs. Hier valt bijvoorbeeld springen, grinden en rail slides onder. Vaak wordt freestyle door de meer ervaren snowboarders uitgeoefend. Bij freecarve snowboarden gaat het om zo snel mogelijk bochten te kunnen maken. Deze manier van snowboarden is ook bekend van de olympische spelen waarbij er heel snel door poortjes geslalomd wordt. Freeriding wordt beschouwd als het combineren van alle manieren van snowboarden. Vaak ga je een berg af waarbij je ondertussen probeert de slalommen, springen, snelheid maken en trucjes doen.

Locaties om te gaan snowboarden

Snowboarden kan zowel op een binnenplaats waar er sneeuw is neergelegd en de temperatuur wordt koel gehouden zoals bij een overdekte piste of in een land waar er sneeuw op de bergen ligt en je de piste af kan. Bekende landen in europa om naartoe te gaan om te snowboarden zijn Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Vaak zit er op locatie van het snowboarden ook winkels waar je snowboard bindingen kopen en ook bijvoorbeeld snowboard schoenen.