Mijnreizentips

Alles over reizen!

Waarom op reis met de motor? 5 redenen!

2 min gelezen
motor koffers

Ondanks dat het reizen met de motor enige voorbereiding kost, is het meer dan de moeite waard. Ben jij benieuwd welke vijf redenen wij hebben over waarom je met de motor op reis moet gaan? Lees dan snel verder.

Reden 1. Geniet van flexibiliteit

Hoe lekker is het dat je alles zelf in handen hebt. Wil jij richting Italië rijden? Neem dan lekker de tijd en stop tussendoor op allerlei plekken in Duitsland of Zwitserland die jij altijd al eens hebt willen zien. Je hebt zelfs de mogelijkheid om tijdens de reis jouw hele route om te gooien. Blijkt het bijvoorbeeld erg slecht weer in Italië te zijn? Dan kan je zelfs bepalen om jouw route om te gooien en letterlijk naar de zon toe te rijden. Hoe heerlijk is dat!

Reden 2. Een echt avontuur

Wanneer jij gaat reizen met de motor zal je je zeker niet vervelen. Onderweg maak je geweldige dingen mee en soms kom je ook voor leuke uitdagingen te staan. Een mechanische storing? Een flinke regenbui? Een verbluffend uitzicht op de berg? Op de motorreis maak je het allemaal mee. Het is dus de perfecte manier van reizen voor iedereen die niet houdt van het stilzitten. Ondanks dat het ook heerlijk is om in het midden van jouw reis even ergens te stoppen in het zonnetje om lekker in jouw boek te lezen.

Reistip: Wil jij de beste topkoffer voor je motor kopen? Deze handige koffers mogen niet ontbreken wanneer jij binnenkort op vakantie gaat met de motor. 

Reden 3. Geniet van de natuur

Het reizen met de motor zorgt ervoor dat jij meer in de natuur bent. Tijdens het motorrijden krijg je continu te maken met regen, wind, zonnestraal, en zelfs dieren op de weg. Het is dus een perfecte manier om weer stil te staan bij hoe geweldig moeder natuur is.

Reden 4. Maak nieuwe vrienden voor het leven

De motorgemeenschap is gevuld met mensen die houden van het sociale leven. Ondanks dat jij tijdens het motorrijden lekker op jezelf bent, kun je bij het tankstation, op het terras of bij een uitkijkpunt altijd nieuwe vrienden maken. Doordat jullie al eenzelfde hobby gemeen hebben, namelijk de motor, gaat het eerste gesprek altijd lekker vloeiend.

Reden 5. Geen last meer van files

Heb jij genoeg van de files waar jij constant last van hebt wanneer je met de auto op zomervakantie gaat? Daar zeg je met een motorvakantie gedag tegen. Staat het verkeer stil? Dan rij jij er met de motor lekker doorheen. Zo verspil je nooit meer de kostbare tijd van jouw vakantie. Vergeet niet om voordat je aan jouw reis begint goede motor accessoires aan te schaffen. Zo blijven al jouw spullen beschermd tegen alle weersomstandigheden.