Mijnreizentips

Alles over reizen!

Verschil tussen een koerier en pakketbezorger

2 min gelezen

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel, je wil een pakketje verzenden en de bezorger komt tussen een bepaalde tijd. Soms is het geen probleem om even te moeten wachten, maar wanneer je een pakketje voor een bepaalde tijd nodig hebt of voor een bepaalde tijd moet verzenden, kan het zenuwslopend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een kledingstuk die je hebt verkocht aan iemand anders die hem graag voor een bepaald feestje aan wil, er is dan niets vervelender dan dat dit pakketje een dag na het feestje bij haar wordt bezorgd. Je zou er dan voor kunnen kiezen om een koerier in te schakelen in plaats van een pakketbezorger, zoals een koerier van Amsterdam.

Koerier is sneller

Als je een pakketje wil verzenden en je levert deze in bij een postpakket punt, dan geeft het geen zekerheid wanneer de ontvanger van jouw pakketje het pakketje ook echt binnenkrijgt. Vaak heeft dit te maken met wanneer de postbezorger langs komt bij het pakketpunt en hoe druk het is bij een postkantoor. Bij een koerier weet je zeker dat het pakket die dag nog bij de ontvanger aankomt. Dat is een groot verschil met een pakketbezorger.

Pakketje naar het buitenland

Een pakketje naar het buitenland versturen kost sowieso vaak al veel tijd, maar met een koerier heb je het vaak sneller in handen dan wanneer het via een postkantoor gaat. Een postkantoor is namelijk een soort derde partij tussen het proces om het pakketje van het ene punt naar het andere punt te krijgen. Als je het pakketje via het vliegtuig wil versturen kun je gemakkelijk een koerier naar Schiphol benaderen en deze zorgt ervoor dat het pakketje met het eerst beste volgende vliegtuig mee gaat naar de eindbestemming van het pakketje. Dus wanneer je haast hebt met het verzenden van een pakketje, kun je vaak beter een koerier benaderen, dan na een pakketpunt fietsen.

Meer verhalen