Mijnreizentips

Alles over reizen!

In de herfst op zonvakantie

3 min gelezen
Aan het strand

Je wilt op vakantie naar de zon, maar hebt geen zin in: volle stranden, drukke wachtrijen aan het buffet en strandbedjes die allemaal bezet zijn. De oplossing? Ga in het najaar op zonvakantie! Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie wanneer het topseizoen over is. De massatoerisme is eindelijk weer voorbij en de zon is nog steeds heerlijk warm aan een strakblauwe lucht, alleen de erge hitte is (godzijdank) weg. Je kunt op het strand liggen waar je wilt, alles op je gemak bezoeken en de inwoners echt leren kennen. Buiten dat is de vakantie meerdere malen goedkoper dan in het hoogseizoen. Een zonvakantie oktober kent alleen maar voordelen.

Wat raden de Spanjaarden aan?

De leukste bestemmingen om in het najaar te bezoeken, kun je het best aan de Spanjaarden zelf vragen. In plaats van een all in vakantie, leer je alle ins en outs van de inwoners als je een rondreis door het land boekt. Leef net als de locals en trek naar de plaats(en) die jij altijd al hebt willen bezoeken. Een top vijf wat de Spanjaarden aanraden zijn:

Heerlijk ontspannen

Andalusië

De steden in Andalusië staan bekend om hun enorme hoge temperaturen in de zomer. Toch kan het in oktober makkelijk nog dertig graden worden. De hoofdstad Sevilla is een van de mooiste steden van Andalusië. De stad heeft een prachtige historie, de overblijfselen van vroeger kun je zien aan de kathedraal, het historische centrum en de beroemde Plaza de España. Een groot voordeel om in het najaar op zonvakantie te gaan is dat er geen toeristenplaag is en je zonder wachtrij het Real Alcazar de Sevilla binnen kunt lopen. De andere steden van Andalusië: Granada, Cadiz, Malaga, Córdoba, Huelva, Jaén en Almeria zijn ook zekere aanraders om naar af te reizen!

Barcelona

Barcelona is altijd een drukke stad, maar in het naseizoen is het aanzienlijk rustiger. De stad heeft vele hoogtepunten en bezienswaardigheden zoals, gebouwen van Gaudi, de Sagrada Familia, Park Güell, Camp Nou, het beroemde Picasso museum, de drukste straat van Barcelona La Rambla en nog veel meer. Barcelona is de plek om een keer in je leven naar af te reizen voor een onvergetelijke citytrip.

De Costa Blanca

Een stukje paradijs op aarde, zo noemen toeristen, maar ook de Spanjaarden de Costa Blanca liefkozend. Een zonvakantie oktober betekent in Costa Blanca: genieten van de mooiste plekken, zoals de prachtige strandbaaien van Jávea met een heerlijke zon op je huid. En natuurlijk de uitstapjes naar de Algar watervallen of rondom Torrevieja. Je kunt in het naseizoen de rots van Calpe beklimmen, wat niet aan te raden is om dat in de zomerhitte te doen.

holiday

Valencia

Bezoek de Moderne Stad van Kunst en Wetenschap, historische bezienswaardigheden of wil je liever op een van de elf fantastische stranden liggen in Cullera? Wat dacht je van een combinatie van beiden? In oktober is er plaats, rust en alle ruimte om alles te doen wat je graag wilt.

Of je nu wilt overwinteren, een citytrip of een rondreis overweegt. Kijk voor de beste aanbiedingen, beschikbaarheid en nog veel meer op La Casita.