Mijnreizentips

Alles over reizen!

Herfstvakantie in eigen land

2 min gelezen

Het is weer herfst en het ziet er naar uit dat deze herfstvakantie er iets anders uit gaat zien dan andere jaren. De meesten van ons zullen er vanwege het coronavirus voor kiezen om niet naar het buitenland op vakantie te gaan. Dit is misschien wat confronterend voor degenen die normaal gesproken rond deze tijd van het jaar de warmte op zoeken. Maar je kunt er voor kiezen om er deze herfst alsnog het beste van te maken. Vakantie in eigen land is namelijk helemaal niet zo slecht. Sterker nog, er is ontzettend veel te zien en te doen in Nederland! Weet jij even niet wat je deze herfstvakantie wilt gaan doen? Dan hebben we hier wat tips voor je op een rijtje gezet:

Bezoek de steden

Nederland is rijk aan prachtige steden met een uitgebreide geschiedenis. En de diversiteit van de verschillende steden maakt het zo dat je ze eigenlijk allemaal wel zou willen bezoeken. En als je er de tijd voor neemt, dan kan dat ook! Of je nu kiest voor een bourgondisch weekendje weg in Maastricht, of de musea in Amsterdam af gaat, qua stedentrips kun je in Nederland je hart op. Een van de steden die je op je lijstje moet hebben staan is Rotterdam. Er is namelijk geen stad in Nederland als deze. Rotterdam is rauw, maar met smaak. Het is een ware hotspot voor creatievelingen. Er valt zoveel te zien in Rotterdam, dat het aan te raden is om een overnachting te boeken. Als je zoekt naar een hotel Rotterdam centrum, zul je zien dat er genoeg fijne hotels in en om het culturele hart van de stad te vinden zijn.

Ontdek de kleine dorpen

Naast bruisende steden, heeft Nederland ook hele mooie historische dorpen die de moeite waard zijn om te bezoeken. In deze dorpen zul je zien dat het er heel anders aan toe gaat dan in de randstad. Zeker als je zelf in een stad woont, kan het soms heerlijk verfrissend zijn om een beetje tot rust te komen in een pittoresk vissersdorpje zoals Edam of Volendam. Elk dorp heeft iets unieks en geeft een gevoel alsof je echt even ergens anders bent.

Ga de natuur in

De natuur in Nederland is prachtig en steeds meer mensen hebben er tijdens de eerste ‘lockdown’ de tijd voor genomen om lekker naar buiten te gaan. Er zijn een aantal natuurreservaten in Nederland die absoluut de moeite waard zijn. Neem bijvoorbeeld de Veluwe en de Oostvaardersplassen. Nederland is rijk aan een wilde dieren en met een beetje geluk zul je er een aantal tegen komen als je de natuur in gaat. Neem dan ook lekker de tijd en geniet van de rust en de herfstkleuren. Als je wilt, kun je er voor kiezen om een klein huisje in de natuur te huren of om te gaan kamperen voor het ultieme vakantiegevoel. Na een paar dagen in de natuur ben je als het goed is helemaal uitgerust en kun je er weer tegenaan.