Mijnreizentips

Alles over reizen!

Familiereis naar Zuid Afrika, wie kom je tegen?

3 min gelezen
wonen in Spanje

Wanneer je kiest voor een familiereis naar Zuid Afrika, kun je verschillende dieren tegenkomen. De diersoorten waar de meeste mensen die in Zuid Afrika op vakantie zijn naar op zoek gaan, zijn de Big Five.

Leeuwen spotten

Het eerste en misschien wel het populairste dier van de bekende Big Five is de leeuw. De leeuw valt onder de katachtige en leeft in groepsverband. De leeuw jaagt ook in groepsverband en opvallend genoeg zijn het vooral de vrouwtjes die jagen. Toch zijn leeuwen ook luie dieren, want ze slapen soms wel twintig uur per dag. De kans is dus groot dat je meerdere leeuwen tegelijk kunt spotten tijdens jouw familiereis naar Zuid Afrika. Zeer vermoedelijk slapen de leeuwen op dat moment wel. 

Op zoek naar het luipaard

Ook het volgende dier, het luipaard, valt onder de katachtige en kun je tegenkomen met jullie zoektocht tijdens jullie familiereis naar Zuid Afrika. Het dier heeft een veelal gevlekte vacht. Opvallend aan luipaarden is dat zij vooral jagen in de nacht, omdat zij dan niet zo opvallen. Overdag houdt het luipaard zich goed verborgen door te rusten tussen de struiken of hoog in een boom. Wanneer je een luipaard wilt spotten, zal je dus goed op zoek moeten gaan en ook naar boven kijken.

Een olifant zien tijdens jullie familiereis naar Zuid Afrika

Grote oren en een lange slurf. Ook de olifanten kun je tegen komen tijdens jullie familiereis naar Zuid Afrika. Olifanten zijn de grootst levende landdieren. Mannelijke olifanten kunnen wel vier meter hoog zijn en kunnen een gewicht van 7000 kg bereiken. Alle elementen van het lichaam hebben een functie voor de olifant. De slagtanden dienen als hulpmiddel tijdens het graven of als wapen tijdens een gevecht. De grote oren worden gebruikt om de temperatuur van het lichaam van de olifant te beheersen en de grote slurf wordt voornamelijk gebruik voor het grijpen van voorwerpen. Een intelligent dier dus.

Neushoorns zien?

Een neushoorn valt onder de grote zoogdieren. Opvallend aan de neushoorn is dat hij tot wel 100 liter per dag kan drinken en tientallen kilo’s kan eten op een dag. Een neushoorn eet vooral takken en grof gras. Zijn hoorn gebruikt de neushoorn als wapen tijdens gevechten. Een neushoorn is een groot en log beest welke je, vaak in de buurt van het water, kunt tegenkomen tijdens jullie familiereis naar Zuid Afrika.

De buffel is de laatste van de big five 

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar het laatste dier wat behoort tot de Big Five is de buffel. De buffel valt onder de holhoornige. Een buffel lijkt een beetje op een koe, maar kenmerkt zich met veel grotere horens waardoor het een imposant dier is om tegen te komen tijdens jullie zoektocht.

Activiteiten tijdens een familiereis naar Zuid Afrika

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten die je kunt doen tijdens een familiereis naar Zuid Afrika. Zo kun je een unieke ervaring beleven door te gaan sleeën in de woestijn bijvoorbeeld. Daarnaast is de kust van Zuid Afrika perfect om te snorkelen. Tot slot kun je ook de drukte opzoeken in prachtige steden, zoals in Kaapstad. Er is dus genoeg te doen, te zien en te beleven tijdens jullie familiereis naar Zuid Afrika.