Mijnreizentips

Alles over reizen!

Een woning kopen in Spanje heeft vele voordelen

2 min gelezen

Ga jij jaar in jaar uit op vakantie naar Spanje? Dan is de kans aanwezig dat je jaarlijks in dezelfde streek verblijft. Mogelijk sta je zelfs op dezelfde camping of verblijf je in hetzelfde huisje. Verwacht jij ook de komende jaren nog op vakantie te gaan naar dit Zuid-Europese land? Dan is het een idee om een woning te kopen in Spanje. Waarom? Omdat je vakantie dan een stuk goedkoper wordt. Je betaalt weliswaar een aanzienlijk bedrag voor de woning, maar voor een vakantie hoef jij huisje of plek om een camping meer te huren. Je betaalt in dat geval alleen nog maar voor het vervoer.

Beleggen door woning te kopen in Spanje

Verdien jij op jaarbasis een riant salaris? Dan moet je hiervan een groot deel aan belasting betalen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarbij komt dat het geld je weinig oplevert wanneer jij het op de bank hebt staan. De rente is immers een stuk lager dan een aantal jaar geleden. Wil jij minder belasting betalen en meer verdienen dan de rente bij de banken? Dan is een woning kopen in Spanje ook een goede keuze. Jij investeert op deze manier in vastgoed, waardoor je eigen vermogen lager wordt. Wil jij geld verdienen met je huis in Spanje? Dan kun je het natuurlijk mooi verhuren wanneer jij zelf niet aanwezig bent!

De koude winter ontvluchten

Een woning kopen in Spanje heeft niet alleen financiële voordelen. Je kunt namelijk ook een woning in Spanje kopen om het Nederlandse klimaat te ontvluchten. De winters kunnen hier behoorlijk koud zijn. Sommige mensen houden hier helemaal niet van. Geldt dit ook voor jou? Wanneer jij een woning in Spanje hebt, kun je hier tijdens de wintermaanden verblijven. Op deze manier ben jij voorgoed verlost van die strenge winters.