Mijnreizentips

Alles over reizen!

Een privé jet kopen om te reizen

2 min gelezen

Een privé jet kopen is natuurlijk een geweldige stap in de richting van de ultieme bewegingsvrijheid. Je kunt razendsnel van de ene naar de andere plek gevlogen worden en je komt altijd in stijl aan op de plek van bestemming. Er komt natuurlijk wel iets meer bij kijken dan bij de aanschaf van een auto. Als je een privé jet kunt kopen dan geeft het natuurlijk ook niet zo veel dat je rond de 40.000 euro kwijt bent aan salaris voor de piloten, het onderhoudspersoneel, de advocaten, notaris, accountant e.d. Je wilt vliegen, in je privé jet en dat daar wat geld voor moet rollen is niet verbazingwekkend. Maar wat voor vliegtuig wil je eigenlijk en wat zijn de verdere kosten naast de aanschafkosten?

Het type vliegtuig

Waar je op moet letten is het type vliegtuig wat je wilt kopen. Ga je voor een echte jet (staalmotor aangedreven vliegtuig) dan ben je overal natuurlijk sneller dan met een propellervliegtuig. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de inrichting. Hoeveel stoelen heb je nodig, met hoeveel mensen ga je de lucht in? Is er plek voor een bureau, tafels, banken, keuken en misschien zelfs wel een bad of bed.

Hoe meer geld je uitgeeft hoe groter en dus hoe meer mogelijkheden je zult hebben. De prijs hangt van veel factoren af, over de prijs gesproken het type jet is ook van belang voor de vluchtprijs. Om een privé jet te kopen kun je het beste terecht bij een gespecialiseerde vliegtuighandelaar, deze kunnen helpen met het maken van de juiste keuze en eventueel ook met het verbouwen naar smaak van het vliegtuig.

Houd rekening met de vluchtprijs bij aankoop van een privé jet

Hoe groter de jet, hoe duurder het is om te vliegen. Je kunt er vanuit gaan dat het hebben van een privé jet minimaal 50.000 euro per jaar kost zonder te vliegen. Je moet opslag betalen, personeel voor als je gaat vliegen en er komt ook nog het een en ander aan papierwerk bij kijken. De belastingdienst zal ook redelijk blij zijn met je aankoop en aankloppen voor de belastingen.

Vliegen is echter ook niet gratis. Per uur vliegen kost je in je privé jet rond de 1.000 tot 3.000 euro in het geval van 4 tot 6 zitplaatsen (klein vliegtuig). Wil je groter, zeg maar 9 passagiers mee kunnen nemen dan ga je richting de 4 tot 8.000 per uur. Ga je naar 19 passagiers kunnen de kosten oplopen tot 12.000 per uur.

Prijzen zullen altijd verschillen per situatie. Denk aan de tijdsperiode, locatie en nog veel meer andere factoren. Voor een snelle offerte voor een heldere prijsindicatie kun je terecht bij firstclassaviation.nl.