Mijnreizentips

Alles over reizen!

Een aparte verzekering voor je caravan afsluiten

2 min gelezen

Een caravanverzekering is een aparte verzekering voor wanneer je met de caravan op vakantie wilt. Deze verzekering is niet per se nodig, maar kan wel voor extra zekerheid en minder schadekosten zorgen. De caravanverzekering kun je dan bovenop je WA-verzekering zetten, waardoor alles van je voertuig is verzekerd. Maar waarom zal je wel of niet een caravanverzekering afsluiten? En als je deze dan afsluit, hoe kies je de juiste? Op deze pagina gaan we hier wat dieper op in.

Wanneer een caravanverzekering afsluiten

De caravanverzekering vergoedt de schade die betrekking kan hebben op jouw caravan. Zo kan de verzekering een vergoeding uitkeren bij diefstal of wordt schade aan de caravan vergoed, die is ontstaan door bijvoorbeeld neerslag, brand of door een derde. Bij sommige verzekeringen wordt zelfs de eigengemaakte schade vergoed. Ook kan de caravanverzekering schade vergoeden die jij bij anderen hebt veroorzaakt met de caravan. Denk aan dat je de bocht te krap hebt genomen en tegen een andere auto bent geschuurd of omdat de caravan ergens tegenaan is gekomen toen deze werd ontkoppeld. De caravanverzekering is vooral aan te raden wanneer je op vakantie gaat met de caravan, met name in het buitenland.

Wel of geen caravanverzekering aanschaffen

Zoals al gezegd is een caravanverzekering niet verplicht. Wanneer de caravan is vastgemaakt aan de auto, dan is een WA-verzekering van de auto al voldoende. Is de caravan losgekoppeld, dan heb je al genoeg aan een aansprakelijkheidsverzekering. Controleer wel de polis van je huidige verzekering om te kijken wat er wel al is verzekerd en wat niet.

Het kan wel handig zijn om een caravanverzekering te nemen, helemaal als je een geruime tijd op de camping gaat staan. Hoe meer de caravan gebruikt wordt, hoe groter de kans dat er schade ontstaat. Daarnaast loop je altijd kans op onvoorziene omstandigheden, zoals een stroomstoring, bliksem en hagel of een poging tot inbraak. Om zeker te weten dat deze schade vergoed kan worden, kan een caravanverzekering meer ademruimte geven.

Caravanverzekeringen vergelijken

Er bestaan verschillende soorten caravanverzekeringen. Zo zijn er goedkopere verzekeringen met een beperkt casco, waardoor schade door eigen schuld niet wordt vergoed. Het kan dan lastiger worden om te bewijzen dat je zelf niets aan de schade hebt kunnen doen. Bij een volledig casco is dit wel vergoed, maar deze verzekeringen zijn dan ook prijziger. Om de juiste verhouding prijs/premie te kunnen vinden is het handig de caravanverzekeringen met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor een vergelijkingssite, waar je zelf kunt bepalen wat je in je verzekering nodig hebt. Op deze manier kun je eenvoudig terugvinden waar je de meest passende caravanverzekering kunt vinden en kun je deze hier meteen ook afsluiten.
Op Zeker.com vergelijk je meer verzekeringen en kun je veel besparen.