Mijnreizentips

Alles over reizen!

Antwerpen heeft voor iedereen wat te bieden

2 min gelezen


Als je de stad Antwerpen bezoekt, zal dat misschien voornamelijk zijn om te winkelen of om de Antwerpse handjes te proeven. Toch heeft Antwerpen veel meer te bieden. Zo zijn er ook verschillende mogelijkheden om de stad op een educatieve manier te leren kennen.


Plan een schoolbezoek naar Antwerpen 

Het aanbod van schoolbezoeken in Antwerpen is er eentje om u tegen te zeggen. Wil je met je klas op excursie naar de koekenstad? Dan vind je in het aanbod zeker iets wat je kan bekoren. Zo is er bijvoorbeeld een stadswandeling die je door de Joodse gemeenschap van Antwerpen brengt. De gids beantwoordt alle vragen van de kinderen en geeft hen meer duidelijkheid over hoe het is om Joods te zijn. Daarnaast wordt er ook meer informatie gegeven over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De stad Antwerpen staat bekend om zijn vele nationaliteiten dus vergeet zeker niet om wat cultuur in Antwerpen te ontdekken. Een multiculturele wandeling brengt je langs onder meer de Chinese, Indiase en Arabische cultuur. Een gids geeft jou en je leerlingen meer inzicht over de verschillende godsdiensten, eet- en drinkgewoontes, tradities, … van de verschillende culturen.

Ook voor de jongere kinderen zijn er heel wat activiteiten beschikbaar. Zo kunnen leerlingen uit de lagere school in het museum Mayer van den Bergh op ontdekkingstocht naar verschillende dieren op de schilderijen. In het Middelheimmuseum is er dan weer een excursie waar je zelf een kunstwerk mag maken met klei en andere natuurlijke materialen. 

Ontdek Antwerpen via een museum

Antwerpen heeft meer dan dertig musea. Je kan dus wel stellen dat je je gading wel zal vinden in de verschillende musea in Antwerpen. Wil je echt alles weten over het museum dat je bezoekt? Dan kan je altijd een gidstour volgen in een van de musea. Zo kan je in het Red Star Line Museum verschillende rondleidingen volgen. Een daarvan is de Via Antwerpen rondleiding waar je zelf in de voetstappen treedt van de landverhuizers. Je beleeft hun laatste momenten in Antwerpen voor ze de boot opstappen naar een beter leven aan de andere kant van de oceaan.

Heb je toch meer interesse in literatuur? Dan kan je in het Letterenhuis een rondleiding volgen door 200 jaar literair erfgoed van Vlaanderen. De gids geeft je meer informatie over beroemde schrijvers zoals Hendrik Conscience en Paul van Ostaijen. 

Kan muziek je wel bekoren? Dan ben je in het Vleeshuis aan het juiste adres. Vroeger werd het Vleeshuis gebruikt om, zoals de naam al zegt, vlees te versnijden. Vandaag de dag is het de locatie waar je alles te weten komt over 800 jaar muziek in de stad Antwerpen.

Antwerpen heeft dus veel meer te bieden dan Antwerpse handjes en de vele winkels. Boek dus maar snel een toffe uitstap naar de stad. Waar wacht je nog op?