Mijnreizentips

Alles over reizen!

10 Tips voor het huren van een appartement op Ibiza

3 min gelezen
appartement op Ibiza voor lange termijn

Wanneer je op zoek bent naar een appartement op Ibiza voor lange termijn, is het belangrijk om een aantal dingen in je achterhoofd te houden. Zoals bij elke vakantie zijn er namelijk een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden.

Dit gaat verder dan dan bijvoorbeeld alleen het boeken van je vliegticket en het huren van een auto. Wanneer je een appartement gaat huren op Ibiza zijn er een aantal extra dingen waar je op moet letten.

In deze blogpost geven we tips waar je op moet letten bij het huren, voor zowel korte, als de lange termijn.

appartement op Ibiza voor lange termijn

Tips voor het huren van een appartement op Ibiza

Tip 1). Zorg er voor dat je weet wat je budget is voordat je begint met zoeken. Het is makkelijk om je laten verleiden door een duurder appartement dan je eigenlijk kunt veroorloven.

En aangezien je huur een maandelijks terugkerend iets is, wil je niet te hoog zitten in huur als dit je vrijheid op het eiland gaat beperken. Want zeg nou eerlijk. Nog meer werken alleen om het appartement te kunnen betalen, wil niemand. Er moet ook ruimte overblijven om te kunnen genieten van Ibiza.

Zorg er dus altijd voor dat je vooraf de maximale huurhoogte van jouw budget weet. Dit zal je zoektocht veel sneller en effectiever maken.

Tip 2). Zorg er voor dat de verhuurder weet of je honden en/of kinderen hebt. Bij sommigen appartementseigenaren of appartementencomplex is het niet toegestaan i.v.m. de algehele rust in het gebouw.  

Tip 3). Locatie, locatie, locatie. De locatie is belangrijk – je wilt dicht bij het strand en het nachtleven zijn, maar niet zo dichtbij dat het lawaaierig is. Maar je wilt wel genieten van de mooiste plekken op Ibiza. Budget is ook belangrijk – appartementen op Ibiza kunnen duur zijn, dus het is belangrijk om te weten wat je je kunt veroorloven. Dit is allemaal afhankelijk van de locatie.

Tip 4). Zorg ervoor dat het appartement in goede staat verkeert, controleer de voorzieningen (zoals een zwembad of fitnessruimte), en krijg een indruk van de buurt bij de plaatselijke bevolking.

Tip 5). Onderzoek de verhuurder. Als je een appartement wilt huren op Ibiza, is het belangrijk om je onderzoek te doen en een gerenommeerde verhuurder te kiezen.

1. Bekijk online reviews en forums om een idee te krijgen welke verhuurders een goede naam hebben en welke je moet vermijden.

2. Vraag rond naar aanbevelingen van vrienden of familie die eerder op Ibiza hebben gehuurd.

3. Heb je eenmaal een paar potentiële verhuurders gevonden, ontmoet ze dan persoonlijk om een gevoel te krijgen voor hun karakter en om de appartementen persoonlijk te bekijken.

4. Vraag om referenties van vroegere huurders en volg ze op om te zien of ze een positieve ervaring hadden.

Tip 6). Betaal je huur op tijd. Er zijn huisbazen die er bovenop zitten als het gaat om het tijdig betalen van je huur.

Tip 7). Veroorzaak geen schade is een van de belangrijkste tips voor het huren. Denk aan de eigenaar van het appartement en aan toekomstige huurders. Zorg ervoor dat je geen schade aanricht en dat je alles netjes achterlaat. Als er toch iets gebeurt, laat het dan weten aan de eigenaar en probeer het te verhelpen. Veel verhuurders zijn hier scherp op.

Met deze tips in gedachten zul je zeker het perfecte appartement vinden voor je verblijf op Ibiza.